תוצאות ביקת MRI כתף...

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/01/2019 | 12:03 | מאת: יעקב

אשמח לקבל הסבר אודות תוצאות הבדיקה להלן ממצאי בדיקת MRI של כתף ימין הטכניקה : הבדיקה בוצעה בתהודות 2T, PD, 1T עם דיכוי שומן, ו- GE במישורים השונים. התוויה קלינית: ברור כאבים. ממצאים: מודגמים שינויים ניווניים היפרטרופיים במפרק ה- C/A. מודגם אקרומיאון סוג 2 הבולט אל הבורסה מתחתיו. מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגמים אותות חריגים בלברום העליון, ממצא העשוי להחשיד לנזקSLAP .הלברום התחתון מודגם תקין. מודגם חשד לקרע של ה-AIGHL באזור אחיזתו אל ההומרוס )חתך 12 סדרה 4 ,)ממצא העשוי להחשיד לנזק HAGL .דרושה קורלציה קלינית. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. מודגמת הסננה שומנית המערבת כמחצית ממרקם שריר הטרז-מינור, ממצא העשוי להחשיד לשינויים עקב דנרבציה כרונית של העצב האקסילרי. דרושה קורלציה קלינית. סיכום:חשד לנזקSLAP ,חשד לנזק HAGL ושינויים עקב דנרבציה כרונית של העצב האקסילרי בשריר הטרז-מינור כמתואר.

אין ממצא חד משמעי יש "רמזים" לנזק מסוג SLAP שזה קרע של החלק העליון של ה"שפתיים" (LABRUM ) חשד לנזק של רצועה הקושרת בין ראש עצם הזרוע וחלק תחתון של הזיז הגלנואידי ( המהווה את המשטח המפרקי בצד השכמה . המפענח ממלליץ על קורלציה קלינית והכוונה ללמוד את " סיפור המחלה היטב ולבדוק את הכתף היטב ולראות מה מתאים למה. דבר נוסף: בדיק MRA ( כלומר בת"ם עם הזרקה של חמר ניגוד לכתף. )

מנהל פורום אורתופדיה