קיפוזיס והרמת משקלים כבדים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/01/2019 | 09:55 | מאת: אסף

היי אני בן 21 ואני סובל מקיפוזיס שכנראה עובר את ה-40 מעלות ורציתי לשאול האם הרמת דברים כבדים עלולה להחמיר את הקיפוזיס? לדוגמא בעבודה פיזית כמו מחסנאי או מלצר באולם אירועים.

03/01/2019 | 22:04 | מאת: שלום

רפואה שלמה

קיפוזיס ( עקשת בעברית) עד 45 מעלות נחשב נורמלי כלומר לא קיפוזיס ( קיפוזיס זה עקומה נורמלית בעמוד שידרה חזי. מעל 45 מעלות צריך ל דבר על היפרקיפוזיס ). השפעת תנאי עבודה על התקדמות העקשת החא זניחה . העקשת גדלה עם השנים בלי קשק לעבודה עקב "התיבשות" הדיסקוסים

מנהל פורום אורתופדיה