דלקת במפרק הירך/בבורסה של הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/12/2018 | 16:12 | מאת: גלית

שלום כנראה שיש לי דלקת במפרק הירך/בבורסה של הירך ואני רוצה לעשות צילום אני הבנתי שלא רואים דלקת בכל צילום האם יש צילום מיוחד לאיתור דלקת (עשיתי צילום סיטי של האגן והבטן ושם הכל תקין) תודה מראש גלית.

"דלקת" זו מסקנה ממצאים דימותיים ולא ממצא דימותי. . כשמדובר ברקמות רכות ושטחיות בדיקת על שמע תדגים בצקת ונפיחות מהם אפשר להסיק שמדבר בדלקת מקומית. נ.ב בורסיטיס ודלקת של מפרק הרך אינן הייננו הך . אין בורסה במפרק, אלא בסביבותיו. על פי רוב מדובר בבורסה הטרוכנטרית ולפעמים בבורסה פמורלית.

30/12/2018 | 15:42 | מאת: גלית

תודה רבה.

מנהל פורום אורתופדיה