תוצאות של מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/12/2018 | 07:12 | מאת: נונה

אשמח להסבר ממצאים: 1. קליטה מעט בלתי סדירה בעמוד השדרה המותני. דו"צ ויותר מימין. SIJ - כמו כן, קליטת יתר דיפוזית ב 2. קליטת יתר דיפוזית בסימפיזיס פוביס, בעיקר ברמוס פוביס עליון דו"צ. .ACJ - 3. בכתף ימין מודגמת קליטת יתר קלה ב 4. קליטת יתר קלה בשני הקרסוליים באזור טיביופיבולרי דיסטלי. 5. קליטת יתר קלה בגולגולת באיזור טמפורלי אחורי משמאל. סיכום: שינויים ניווניים קלים בעמוד השדרה המותני. דו"צ ויותר מימין, אין בוודאות לשלול סקרואילאיטיס – לקורלציה קלינית. SIJ - קליטה דיפוזית ב .ADDUCTOR LONGUS ממצאים בסימפיזיס פוביס, יכולים להתאים לנזק באיזור תאחיזת בורסיטיס אקרומיוקלביקולרית קלה בכתף ימין. שינויים אוסטאוארטריטיים קלים או שינויים על רקע סטרס בקרסוליים. קליטה באיזור טמפורלי אחורי משמאל (האם באיזור המסטואיד כביטוי לתהליך דלקתי?) - לקורלציה קלינית.

המשמעות של הממצאים מתבהרת רק אם יש קורלציה עם התמונה הקלינית כלומר מה כואב, היכן, מתי, באיזה נסיבות, מה מגביר, מה מחליש את הכאב, הרקע הרפואי , הרגלים, מחלו במשפחה, ממצאיהבדיקה הגופנית ועוד.

מנהל פורום אורתופדיה