קרע שרוול מסובב supraspinatus

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/12/2018 | 01:13 | מאת: מתן

בן 23 תוצאות בדיקת אולטרסאונד: Small full thickness tear of supraspinatus גודל הקרע 8 מ"מ בקצה קדמי דיסטלי של הגיד מדובר בקרע מצולק בלתי אחיד ללא איבוד נפח 1. האם יש פוטנציאל לריפוי עצמי? 2. האם צריך ניתוח או שפיזיותרפיה תספיק לי? 3. איך אוודא שהקרע לא יגדל? תודה רבה ד"ר

23/12/2018 | 01:28 | מאת: מתן

אני דיי בטוח שהסיבה לקרע היא תפקוד לקוי של שריר Serratus Anterior בגלל פגיעה בעצב שלו (long thoracic) במהלך תאונה לפני כשנתיים. במהלך החודשים האחרונים השריר חוזר לתפקד בצורה מאוד חלשה בהשוואה לצד התקין. (אני עושה תרגילי חיזוק) 1. האם בבדיקת EMG יהיה אפשר לקבוע מה רמת התפקוד של העצב בהשוואה לצד התקין? 2. ונגיד שהעצב כן שיקם את עצמו בצורה סבירה, האם העובדה שהשריר היה "כבוי" במשך שנה וחצי יכולה להוות מכשול בשיקום אפילו במידה והעצב שיקם את עצמו בצורה סבירה? תודה מראש וסליחה על השאלות הארוכות

1.בדיקת מהירות ההולכה בעצב יכולה ללמד על מצבו בעת הבדיקה וניתן להשוותה לבדיקה קודמת אם נעשתה. 2. כןיש סכנה של מה שנקרא ניוון שומני של השריר

מנהל פורום אורתופדיה