שבר בכתף באזור הומרוס לאדם מבוגר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/12/2018 | 13:30 | מאת: עמי

שלום, אבי בן 80, לפני כשבוע הוא נפל ויש לו בכתף שבר באזור הומרוס. כרגע הוא הולך עם סד. הרופא אמר שיש שתי אפשרויות. 1. ריפוי איטי עם סד וכנראה תהיה בגבלה בהרמת היד מעבר ל 90 מעלות. 2. ניתוח וחיבור בעזרת פלטינות. מה סיכוי ההצלחה בניתוח לאנשים מבוגרים הם גבוהים ? או שבגיל הזה לא מומלץ להכנס לניתוח כזה ? תודה

אי אפשר לדון על שבר של קצה עליון של ההומרוס בלי לפרט מה הוא סוג השבר ( מפר הרסיסים, עם נקע בלי נקע, עם שינוי זוית ,בלי שינוי זוית וכו') שכן יש שבריםשאיןשום צרך לנח ואחירם שבטוח לא ילימו טוב בלי ניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה