בדיקת mri עם חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/12/2018 | 11:17 | מאת: שוש

נמצא לבני OC D בשני הקרסוליים , ולכן הוא נשלח לבדיקת mri , בני בן 17.5 , קראתי שיש סכנות בחומר הניגוד ( נשאר במוח), האם יש אפשרות לעשות את הבדיקה ללא חומר ניגוד? והאם החומר באמת מסוכן?

כ 1% מן החומר ( גדוליניום) נשאר- בסוגים מסויימים של החומר) נשאר במוח. עד כה לא מצאו מחלה במוח שנגרמה על ידי חומר זה. אפשר בלי גדוליניום אבל זה מוריד מערך הממצאים.

14/12/2018 | 18:13 | מאת: שושנה

תודה רבה על תשובתך האם יש סוגים שונים של חומר ניגוד בmri? והאם יש חומר שפחות נשאר בגוף? תודה רבה לך

מנהל פורום אורתופדיה