שריר הVMO חלש כתוצאה מעומס יתר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/11/2018 | 10:52 | מאת: ליאור

לפני כשנה חזרתי להתאמן (משקולות, סקוואטים) לאחר הפסקה של שנתיים. חזרתי בפול כח. ואני מעריכה שכתוצאה מעומס יתר בזמן קצר כל כך נוצרו לי כאבים חזקים בברך. אובחן לי שריר vmo זקוק לחיזוק. במשך חצי שנה אני בםיזיותרפיה ואני עדיין לא מצליחה לחזור להתאמן. השאלה שלי האם אולי הבעיה היא בכלל בארבע ראשי? או כדאי ללכת שוב למומחה ולבקש MRI או להחליף םיזיותרפיסט מכיוון שהתוכנית שלו לא עובדת. פיזיותרפיסט חדש יחסית של כללית. ( תמיד מתייעת עם עוד רופאים לגבי הבעיה שלי, מנ שמצביע על חוסר מקצועיות). אני מרגישה כאילו אף פעם לא אוכל לחזור להתאמן ולהרים משקלים כמו פעם, הדבר מתסכל מאוד. לתשובתך אודה.

נוהגים לחזק את הVMO כאשר יש בעיה במפרק הפטלופמורלי . יש ויכוח מה עדיף חיזוק בשרשרת קינטית פתוחה , סגורה או צרוף שתי השיטות. הבעיה במפרק הנ"ל יכולה להיות חמורה יחסית ליכולת חיזוק השריר לעזור. אשר לפיסיותפריסט , זה שהוא מתיעץ מדבר לזכותו ולא להפך

26/11/2018 | 08:12 | מאת: ליאור

תודה דוקטור. לתשובתך, האם אם כך כשיש בעיה בפטלופורמלי הפיזיותרפיה היא התשובה או בדרך אחרת? רשמת שהבעיה יכולה להיות חמורה ליכולץ חיזוק השריר לעזור

מנהל פורום אורתופדיה