כאב בקרסול, מה הוא יכול להיות?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/11/2018 | 14:27 | מאת: אחת

שלום, אני כרגע בחו"ל ולכן היני מתייעצת דרך הפורום. הסיפור המלא הוא כזה: לפני כשנה החלו כאבים בOn & off באיזור העקב. בשלב המסוים הכאבים החריפו, הגיעו לעיתים תכופות יותר ולפעמים אף העירו אותי משינתי. דיברתי עם חבר והוא ציין שהליכה יחפה יכולה לעזור. כך עשיתי וזה באמת עזר משמעותית. מס' חודשים לאחר שהתחלתי ללכת יחפה התחיל לו פתאום כאב חדש, סביב העצם של הקרסול (החלק החיצוני). בעת מאמץ פיזי הכאב לעיתים היה גדול מדיי ולא יכולתי לעשות תנועות מסוימות. החלטתי לנוח. באותה עת הגעתי גם לארץ אבל לצערי כל התורים היו תפוסים ללפחות בחודש וחצי הקרובים. חזרתי לחו"ל ולאימונים לאחר שכבר לא הרגשתי כבר בעקב או בקרסול אך לצערי לאט לאט אני מרגישה את הקרסול שוב. אני נוטה להאמין שיש קשר בין העקב לקרסול ושזה כנראה סוג של דלקת אבל אחרי מנוחה של מעל חודש, מריחת קרמים אנטי-דלקתיים המקום שוב כואב, גם במאמץ וגם במנוחה. אציין שמדובר על כאב בלבד, אין נפיחות, חום או אודם. מה זה יכול להיות? תודה רבה, אם חסרים פרטים אשמח להשלימם דרך התכתבות במייל.

התנאי למתן תשובה " מעשית" הוא מיקום מדוייק של מקור הכאב ושל הרקמה מייצרת הכאב ( קישור, מפרק, עצם, עצב). לשם כךיש צורך בבדיקה של ממש.

מנהל פורום אורתופדיה