בדיקת us רקמות רכות של שורש כף יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/11/2018 | 20:01 | מאת: בתשבע

שלום בצעתי בדיקת us של שורש כף יד שמאל הפענוח: גידים מיישרים ומכופפים כולל גיד fcr הדגמה תקינה. בשורש כף היד הודגם נוזל סינוביאלי. לסיכום : סינוביטיס. מה הכוונה? מי הרופא המטפל בבעיה כזאת אורטופד או ראומטולוג? תודה רבה

התשובה היא כללית מידי שכן יש בשרש כף היד 8 עצמות שיורות מפרקם בינהן , בינהן לבין קצה עצמות האמה ובינהן לעצמות הטפח . סינוביטיס = דלקת של רקמת הציפוי של המפרקי והגידים. אם מדובר בבעיה מקומית בלבד הכתובת היא אורתופד אך גם ראומטולוג ידע מה לעשות

מנהל פורום אורתופדיה