קרעים בסחוס של הפיקה בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/11/2018 | 01:31 | מאת: איתי

שלום אני סובל כבר יותר משמונה שנים כאבים בברך ימין, כאבים באיזור הפיקה במאמץ ו"קריסה" של הברך. )הלכתי לכל מני אורטופדים במשך 4 שנים שלא מצאו את הבעיה) לפני כ 4 שנים עשיתי mri ומצאו שיש לי קרעים בסחוס בפיקה בדרגה 4 , בצקת וmri האחרון מצאו אותו דבר בתוספת ציסטה 1 מ"מ . עכשיו אני סבלתי בשקט במשך שלוש שנים בתור לוחם, ובזמן האחרון אני מתאמן הרבה וחוזר לכושר. וכאבים לאט לאט מתחילים לתגבר בכל מני מקומות בברך.( כאב פנימי ובצדדי הברך שמכופפת שלא היו לי לפני). עכשיו השאלה שלי היא האם אפשר לרפא את הבעיה בלי ניתוח ולחיות עם הבעיה באורך חיים ספורטיבי? אם לא , אז איזה ניתוח הכי כדי , מה אפשר לעשות לפני הניתוח ומה זמן החלמה ? תודה רבה

התשובה לשאלותיך תיגזר ממצאי בדיקה עדכני כולל בדיקת בת"ם (MRI ) של הברך.

16/11/2018 | 11:50 | מאת: איתי

זה הממצאי מהבדיקה האחרונה. לא היה שום שיפור רק נוסף עוד דבר ציסטה 1ממ

מנהל פורום אורתופדיה