הסבר פענוח תוצאות mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/11/2018 | 14:32 | מאת: משה

היי, עברתי מרי בברך שמאל אחרי פגיעה, וקיבלתי פענוח שלו במייל, התור שנקבע לי לאורתופד עוד רחוק, הייתי שמח אם תוכלו לעזור לי להבין בשפה פשוטה את הממצאים אם דרושה התערבות כירורגית וכמה זמן החלמה להערכתם זה אמור לקחת. ממצאים: בצקת/קונטוזיה לשדית דיפוזית בהיקף קדמי של הטיביה, באספקט אחורי של ה MTP ובהיקף ה LFC עם רושם לשבר סובכודנרלי קטן בקדמת ה MTP. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו שמורות. ללא עדות לקרע בשני הסהרונים. PATELLA BAJA, הגידים שמורים. סחוס הפיקה תקין. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית. ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. אותות חריגים באחיזת ראש מדיאלי של שריר התאומים. לסיכום: 1. קונטוזיות לשדיות כמתואר עם חשד לשבר סובכודנרלי קטן בקדמת ה MTP. 2. ללא הדגמת קרע ברצועות או בסהרונים. 3. סימני נזק אינטרסטיציאלי באחיזת ראש מדיאלי של שריר התאומים. תודה מראש :)

בצקת/קונטוזיה לשדית דיפוזית בהיקף קדמי של הטיביה, באספקט אחורי של ה MTP ובהיקף ה LFC עם רושם לשבר סובכודנרלי קטן בקדמת ה MTP. : מדובר בשבר זעיר של העצם שמתחת לסחוס המפרקי באזור הלוח המפרקי הפנימי שלעצם השוקה.

מנהל פורום אורתופדיה