כאבים בכתף לא מקבל סיוע מהצבא

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/10/2018 | 13:58 | מאת: חייל

היי דוקטור אני ממש נואש מכיוון שהרפואה הצבאית על הפנים ואני מקבל זלזול. אשמח אם תוכל לעזור לכוון אותי באבחון. הייתי עובד כמלצר והחלו לי כאבים בכתף ימין שבהתחלה היו מאוד רציניים. ניתן לי איבופן שעזר מעט והייתי שם וולטרן. נפגשתי עם אורטופד שאמר לי שסתם נתפס לי השריר והתעקשתי שהכאבים נמשכים (באותו זמן חודש היום כבר כחודשיים פלוס) ושזה לא שריר תפוס. הכאבים מאוד חזקים שאני מתעורר בבוקר ודועכים מעט אך נשארים במהלך היום. זה כנראה מה שגם לאבחנה שלו להגיד שזה שריר תפוס. טופלתי עם אוטודולק לתקופת של כשבוע לדעתי ואכן עזרו הכדורים אך כסיימתי אץ המינון נשארו כאבים מעטים ולא המשכתי לשתות בגלל שזה היה המינון וכי קראתי שכדורי NSAID מועילים אך עלולים למנוע מהרקמות להשתקם. כשאני אומר כאבים הכאבים שאני מרגיש הם בטרפז ימין בעצל הבריח מעט מתחתיו בכתף עצמה ואז באותו זמן היה כאב גם בצוואר. אגב כשהכאבים התחלשו היה קיים רק קטנטן בגב בזמן הזזת הזרוע. ובפעם הראשונה שרק פרצו הכאבים הכאבים המשיכו לשריר הזה שליד המרפק ולשקע שנמצא מעל המרפק (איפה שכל הוורידים עוברים) ביצעתי אולטרסאונד יצא תקין. כעת אצטרך לחזור לאורטופד ואני באמת מודאג מאיך שהוא יתייחס. אשמח אם תוכל להגיד לי מה לדעתך זה יכול להיות? בנוסף על איזו בדיקות עליע להתעקש שיתבצעו? והאם יכול להיות שבגלל שביצעתי את האולטרסאונד שהכאבים היו מועטים אז הדלקת הייתה מועטה ולא ראו זאת באולטרסאונד? (אני אמנם מדבר לפני 3 ימים אבל כעת הם ממש חזקים) נ.ב ישנם כאבים מועטים גם בכתף השמאלית ורב הכאבים היו בימין אשמח מאוד אם תענה לי תשובה מפורטת תעזור לי מאוד!

לצערי מכתבך לוקה בחסר עצום של אינפורמציה הכולל תאור מדוייק של הכאב אופיו ואיפיונו וממצאי הבדיקה הגופנית. בלי כל אלה לא ניתן לעשותאבחנה

מנהל פורום אורתופדיה