טורטיקוליס - האם יש צורך לקבוע תור לאורתופד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/10/2018 | 13:13 | מאת: יאיר

שלום רב, בתי בת 5, שהיא ילדה בריאה לחלוטין, התעוררה הבוקר כרגיל. כחצי שעה לאחר שהתעוררה, התחילה לבכות בהיסטריה, דבר שלא אופייני לה, והתלוננה שהיא לא יכולה להזיז את הצוואר וכואב לה במקום ספציפי ממש מאחורי אחת האוזניים, נלחצתי והלכנו למוקד רפואה דחופה. תוך כדי הנסיעה למוקד הילדה אמרה שהיא חשה הקלה ויכולה כעת להזיז את הצוואר, אך עדיין כואב לה באותו מקום ספציפי מאחורי אחת האוזניים. הילדה נבדקה במוקד. הרופא אמר שהכל תקין, לאחר שבדק חום, אוזניים, גרון ועוד, אך אמר שהיא חייבת ליטול נורופן עד שיעבור לה הכאב. בסיכום הבדיקה הוא כתב את השם המאיים "טורטיקוליס", דבר שלאחר קריאה באינטרנט עורר אצלי חששות. האם יש צורך לקבוע תור לאורתופד או שניתן להמתין ולראות אם הכאב יחלוף לאחר משככי כאבים? תודה מראש, יאיר

טורטיקוליס זה שם כללי למצב שבו הצוואר תקוע בתנוחה מסויימת בדרך כלל סיבוב לצד אחד והטיה לצד שני. יש הרבה סיבות אפשריות לכך . אין שום חובה לקחת תרופות נגד כאב ו/דלקת אם מרגישים טוב וטווח התנועה שב לתקנו. אם ידובר בארוע חוזר יהיה מקוםהלברור עמוק יותר.

מנהל פורום אורתופדיה