סיוע בהבנת פענוח בדיקת mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/10/2018 | 22:08 | מאת: שיראל

ערב טוב, לאחרונה סבלתי מכאבים בשכמה השמאלית ובעקבות זאת ביצעתי בדיקת mri, בפענוח הבדיקה מופיע המשפט- ‏C-6-c-7 בקע דיסק אחורי מרכזי סוב לוגמנטרי קל לוחץ מעט על השק אך לא על הקורד. אשמח לדעת במפורט מה אומר המשפט הנל?

בקע דיסק = פריצת דיסק מדובר בדיסקה שבין חוליה צווארית שישית והשביעית. מכיון שאצל כ- 30% מבני האדם בעשור ה3 ו4 לחייהם יש פריצות דיסקה בלי מחושים המשמעות של הממצא תלויה במתאם בינו ובין המצב הקליני.

מנהל פורום אורתופדיה