כאבים בכתף ימין שנה אחרי שבר של יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/10/2018 | 20:00 | מאת: יאנה

שלום רב, לפני שנה אימא שלי בת 80 שברה יד ימין, עכשיו התחילו כאבים ביד שמאל, רופא אמר שאין קשר בין הדברים וזה בגלל הגיל ושלח לפיזיוטרפיה, האם ההבחנה כתובה בתשובה פרושה שיש לה קריאת גיד ביד שמאל? תודה רבה, יאנה כתף ימין US ================ ב.מ.פ – ACJ - ROTATOR CUFF בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע. – INFRASPINATUS בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע. - SUPRASPINATUS בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע. - SUBSCAPULARIS תקינה, ללא נוזל יתר. – BURSA SD-SA עם הצטברות BICIPITAL GROOVE בתוך – BICEPS TENDON בינונית של נוזל במעטפת. מבנה גרמי – תקין. סיבת ההפניה: ממצאים: כתף שמאל US ============== ב.מ.פ – ACJ - ROTATOR CUFF בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע. – INFRASPINATUS קרע חלקי בקוטר כ 1,8- ס"מ באספקט - SUPRASPINATUS מדיאלי מיפרקי. בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע. - SUBSCAPULARIS תקינה, ללא נוזל יתר. – BURSA SD-SA ב.מ.פ – BICEPS TENDON מבנה גרמי – תקין.

מימין דלקת של גיד הביצפס משמאל קרע חלקי של הגיד של שריר הסופראספינטוס. כמו שא מבינה קרע זה אינו גורם כאב ואין לו חשיבות.

מנהל פורום אורתופדיה