פענוח תוצאות MRI ברך ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/10/2018 | 10:58 | מאת: טלי

שלום, מצ"ב תוצאות בדיקת הMRI שעשיתי ורציתי להבין מה מבין כל הדברים לא ממש תקין ומה זה אומר

07/10/2018 | 11:04 | מאת: טלי

תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימין: במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. T1, T2, PD בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת משטחים ארטיקולרים הודגמו בעמדה במפרקים תקינה. ללא עדות לשבר או נזק אוסטאוכונדרלי. סחוסים ארטיקולרים בשלושה מדורים בגדר הנורמה. רצועות צולבות המשכיות. מניסקוס לטרלי הודגם שמור. מניסקוס מדיאלי הודגם שמור ללא עדות לקרע. רצועות צדדיות תקינות. נוזל מינימלי בברך. גיד ארבע ראשי הודגם שמור. .MILD JUMPERS KNEE - הודגמה בצקת קלה של גיד פטלרי באזור אחיזה לפטלה לא הודגמה ציסטה על שם בייקר. מפרק בין פיבולה וטיביה הודגם שמור. בסיכום: כמתואר.

מדובר בשינויים ניווניים ותגובה דלקתית קלים של הגיד הפטלרי. גיד זה יוצא מן הקוטב התחתן של הפיקה ומתחבר לגבשושית עצם השוקה הפסקת פעילו כמו ריצה וקפיצה ( ובעיטה) למספר שבועות תביא לריפוי.

מנהל פורום אורתופדיה