כאב בגב התחתון בצד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/10/2018 | 10:22 | מאת: גל

שלום רב, שמי גל, בן 20.בשבוע שעבר יצאתי מהבית למכולת ובעודי הולך הרגשתי פתאום כאבי גב תחתון חזקים, נראה שנתפס לי הגב. חשוב לציין, הכאב נבע מההליכה בלבד, ולא מנשיאת משא כבד או משהו כזה. לאחר יום יומיים חלה הקלה משמעותית שאפשרה להתנהל פחות או יותר באופן תקין אולם מאז לא חל שיפור נוסף במצב, לא משנה כמה מתיחות, מסאז'ים, או וולטרן אני מורח. הכאב שנותר הוא בגב התחתון בצד ימין, ומורגש בעיקר בהליכה או למשל כשאני יושב ומרים את הרגל כך שהיא ישרה. האם יש השערה במה יכול להיות מדובר, האם הכאבים עשויים לחלוף מעצמם ומה מומלץ לעשות? בנוסף, האם מותר ללכת כרגיל (שכן כך החלו הכאבים). תודה מראש.

הסיבה השכיחה היא ספונדילוזיס- ראה שאלה אח למטה. סיכוי טוב להעלמות הכאב תום 6-8 שבועות, בלי קשר לטיפול . מותר ורצוי ללכת.

מנהל פורום אורתופדיה