פריקת מרפק לפני כיומיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/09/2018 | 08:46 | מאת: שימרית

שלום, לפני כיומיים פרקתי את המרפק שמו לי תחבושת קיבוע ומתלה.. שאלתי היא מתי אוכל לחזור לתיפקוד מלא? יש לי שני ילדים קטנים, מתי אוכל להרים ילד קטן כ8 קילו?

אם המרפק יציב לאחר החזרתו אפשר - כעבור 3 ימים - להתחיל להניע את המרפק עם עליה הדרגתית בטווח התנועה . עומס גדול יותר ימתין עד שינקפו 4-6 שבועות מאז שהמרפק חזר למקומו.

24/09/2018 | 14:07 | מאת: שימרית

בהמשך לשאלתי, הייתי במוקד והטראומולוג אמר להיות עם הסד כשבועיים מה שזיעזע אותי קשות... ע"פ מה מחליטים אם 3 ימים או שבועיים? מחר יש לי תור לאורטופד, אני מקווה שיגיד אחרת... שאלה נוספת, האם אפשר לנסות להפעיל את היד עם הסד (להרים דברים, להזיז וכו')? או שזה יעשה נזק?

מנהל פורום אורתופדיה