כואב כואב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/01/2003 | 08:06 | מאת: לורן

שלום, אני בת 22, לפני חודשים מספר שברתי את הקרסול הרגל ימין בצד הימני של הרגל. הרגל היתה מגובסת כ- 3 חודשים. לאחר מכן עברתי פיסיותרפיה במשך כ-4 שבועות. הרגל עדיין כואבת וקשה לי ללכת יותר מנניח כ- 300 מטר מבלי לסבול כאבים מאוד חזקים. הרופא ראה בצילום שאין עדיין איחוי מלא ואמר שישנה גם בריחת סידן באיזור השבר. הוא כתב את האותיות : R D S . מה זה? מה עלי לעשות? כשהלכתי יום אחד הליכה ממושכת של כ-2 ק"מ, סבלתי מכאבי תופת ולא יכולתי לדרוך כמעט על הרגל כ- 48 שעות.

RDS=REFLEX SYMPATHETIC DYSTROPHY . השם המודרני יותר: COMPLEX REGIONAL PAIN SYNDROME ובקיצור CRPS . זו מחלה שטיבה לא ברור. והיא מתבטאית בשינויי צבע נפיחות והעיקר כאב באזור הפגוע. שי גם רגישות מקומית למגע . הטיפולהוא להנפעיל על יד תנועה מכל סוג אפשרי מה שיותר בלווי תרופות שתפקידן להקל.

מנהל פורום אורתופדיה