כאבים בכפות הרגליים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/09/2018 | 19:55 | מאת: סיגל

ד״ר שלום, אני בת 36, בריאה בדרך כלל. אחרי לידת בני לפני כ-10 חודשים (לידה ראשונה) התחלתי לסבול מכאבים בכפות הרגליים. קשה לי אפילו לתת תיאור ממוקד של הכאב - מדובר בכאב מפושט על כל כך הרגל, החל באצבעות, כל שטח כך הרגל גם הקדמי וגם העקב, ולעתים אפילו בקרסול. כשאני קמה משינה או אחרי מנוחה ממושכת זה מורגש במיוחד, אני אפילו צולעת כמה דקות עד שהרגליים ״מתחממות״ קצת והכאב פוחת. הכאבים התחילו כאמור אחרי הלידה ובמהלך חופשת הלידה, כלומר בתקופה בה הייתי רוב הזמן בבית ולא הלכתי הרבה, ואם כבר הלכתי - אז רק בנעליים נוחות, בלי עקבים. אחרי שחזרתי לעבודה הכאבים המשיכו באותו אופן, ללא החמרה או הקלה. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה הזאת? מעולם לא סבלתי קודם מכאבים כאלה.

יש מלא הטנא סיבות אפשריות .החל בדלקת של חיתולית השעל וכלה בשינויי ניווניים במפרקים שבין עצמות שרש כף הרגל כף הרגל והשוק.

מנהל פורום אורתופדיה