נפיחות בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/03/2000 | 02:02 | מאת: גלי

לד"ר למדן,שלום רב לפני כשנה עברתי ניתוח ארתרוסקופיה בברך.נמצאו קרעים חלקיים ברצועה הצולבת הקדמית. עברתי טיפולי פיזיוטרפיה אשר שיפרו את המצב,אולם מידי פעם מופיעה נפיחות בברך. לפני כחודש החלקתי ומעדתי,ולמרות שלא נחבלתי ישירות בברך,הנפיחות בברך החמירה,ועימה גם הכאבים. השאלה שלי היא,האם יתכן שכתוצאה מההחלקה הוחמרה הפגיעה ברצועה,ומה ניתן לעשות כדי להקל על הכאבים (אשר באים לסרוגין). למקרה שמידע זה רלבנטי,אציין כי אני בת 31. בברכה

לגלי שלום, רוב הפגיעות ברצועה הקדמית של הברך אינן נובעות מפגיעה ישירה בברך אלא מתנועה סיבובית או עצירה חדה כך שבהחלט ייתכן שנגרם נזק נוסף לרצועה הקדמית או לחלק אחר של הברך. הטיפול, בדומה למה שעשית עד כה מתבסס על כדורים להפחתת הכאב, קרח להפחתת הנפיחות ופיזיותרפיה לחיזוק הברך. אם לאחר כל אלו עדיין הינך סובלת יש צורך לבדוק שנית אם הברך הינה יציבה שכן אם הכאב נובע מאי יציבות של הברך ייתכן שהרצועה ניזוקה כך איננה מתפקדת ושתיאלצי לשקול שיחזור של הרצועה. בהצלחה! ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיה