מתיחה ברצועה בכף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/08/2018 | 16:11 | מאת: דביר

לפני כחודש וחצי נפלתי בעוצמה על היד. בעקבות העובדה שאני לוחם בצהל וקיימת במערכת פרוצדורה רבה רק לפני שבוע נשלחתי למיון בבית חולים סורוקה שם עשיתי צילום (בצילום לא נמצא שבר)והרופא אמר שזו כנראה מתיחה ברצועה בפרק כף היד ואין מה לעשות עד שזה יעבור. לפי מה שקראתי באינטרנט (ד"ר ליאור פז) בנוגע לפציעה זו יש לעשות מספר צילומים שונים כדי לוודא שזה זה ואני עשיתי רנטגן בלבד. הרופא היה אמור להגיד לי לעשות פיזיותרפיה ולא אמר . הכאב אמור לעבור לאחר זמן מסויים ולאחר כחודש וחצי עדיין ישנם כאבים בעיקר באימונים (אני לוחם ולכן מנוחה פחות מתאפשרת). לסיכום מהדברים ,ובהתחשב בכך שהרופא במיון היה מאוד צעיר , אני שואל פה כדי לקבל חוות דעת נוספת : האם ישנה אופציה שזו בכלל לא מתיחה ?(בצילום הוא לא ראה דבר ולכן העריך שזו מתיחה ) מה ניתן לעשות על מנת להקל על הכאב ולשפר את ההחלמה?

אכן יתכן שמדובר ב"שבר נסתר" .זה קורה בכף היד בנפילה כשכף היד פתוחה בולמת את הנפילה. מה שקורה, לעיתים, זה שבר של עצם הסירה במקרים רבים השבר מתגלה רק אחר כשבועיים בצילום חוזר ב -4 כוונים.

22/08/2018 | 22:14 | מאת: דביר

תודה! אפשר לעשות משהו כדי להקל על הכאב?

מנהל פורום אורתופדיה