חבלה בגיד אכילס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/01/2003 | 12:38 | מאת: שלומי

שלום רב, לפני כשבועיים נפצעתי ע"י שבבי מתכת חדים ודקים מאוד, שחדרו לי מעל העקב אל תוך גיד אכילס. הוצאתי את השבבים ובעשותי כך הרגשתי מעין תחושת קריעה בתוך האיזור הפגוע. הלכתי לאורטופד ששלל את קרע הגיד בשלמותו אך מאז אני סובל מצליעה. כמו כן לפני כיומיים החלקתי על הרגל הצולעת במעין תנועת מתיחה של שריר התאומים והכאבים והצליעה החמירו. שאלתי היא האם יש סיכוי שחלק מן הגיד פגוע או קרוע, ואם כן מהו הטיפול? בתודה מראש, שלומי

יתכן שיש נזק כלשהוא לגיד ולמעטפתו אך אם רובו של הגיד אינו קרוע והגיד מסוגל לעמוד בעומסים הנדרשים ממנו אין צורך בטיפול מיוחד להוציא תרופות נגד כאב.

מנהל פורום אורתופדיה