מה אומרות תוצאות הרנטגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/07/2018 | 23:17 | מאת: שירה

שלום אימי בת 65 סובלת מכאבי ברכיים , ידיים וכפות רגליים . חשבנו שמדובר על דלקת פרקים אולם הראמוטולוג לא מצא בבדיקות דם סימנים לדלקת פרקים למרות שהcrp היה גבוה . הרופא שלח אותה לצילומי רנטגן ואמר לחזור אליו באוקטובר . אשמח להסבר של תוצאות הרנטגן במה מדובר והאם יש צורך לגשת לאורטופד? תודה רבה ברכיים - אוסטאופניה - הודגמו שינויים אוסטאוארטרוטיים דו"צ יותר מימין . אין עדות לשבר , תזוזה או ממצא גרמי חריג. כפות ידיים - אוסטאופניה . שינויים ארטרותיים וcmc1 דו"צ ובמפרקים הבין גליליים דו"צ . כפות רגליים - אוסטאופניה שינויים ניוונים קלים בMtp1 . הסתיידות באחיזה של גיד אכילס בקלקנאוס דו"צ

אוסטאוארתרתיטיס הנה מחלה ניוונית של הסחוסים במפרקים. ידועה גם בשם המוני" שחיקת סחוס". זו אינה דלק מפרקים שיגרונית אבל זה " סוג של דלקת" . הטיפול מכוון לבעיה בכל מפרק נגוע לגופו. אוסטאופניה = דלילות עצם בינית( בניגוד לאוסטאופורוזיס שזה כבר מצב קשה.)

24/07/2018 | 14:58 | מאת: שירה

לפי תוצאות הבדיקה . יש צורך לפנות לאורטופד להמשך טיפול? תודה רבה רבה

מנהל פורום אורתופדיה