כאב בברך ונפיחות עשיתי אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/07/2018 | 23:15 | מאת: אלי

שלום רב עשיתי בדיקת אולטראסאונד בברך עקב כאב להלן התשובה תירשום לי מה דעתך מה אתה חושב על התשובה של הבדיקה א.ס ברך * מספר חודשים שם לב לנפיחות מאחורי הברך השמאלי . BURSITIS * US ברך שמאל : ================ גיד קוודריצפס - ב.מ.פ גיד פטלרי -הודגם נוזל בחיבור לטיביה - LCL ב.מ.פ סביב גיד ביצפס בחלק דיסטלי ובחיבור עצם הפיבולה הודגם קולקציה נוזלית מעוגלת עם גבולות חדים ,תוכן בלתי הומוגני ובבדיקה דופלר אווסקולרי. הממצא במידה של כ 6.2 * 7.0הממצא יכול להתאים בין היתר לGANGLION ARTICULAR-EXTRA ? תהליך מטיב אחר ? MCL - ב.מ.פ מפרק הברך - המרווח סחוסי שמור . ה MM ו LM ללא ממצא מיוחד . בורסה סופראפטלרית - אין עדות לנוזל בורסה פטלרית - אין עדות לנוזל ANSERINUS PES - מעובה,ללא נוזל. אין נוזל תוך פרקי . איזור פופליטאלי - לא הודגמו שינויים פתולוגיים, אין עדות לציסטה ע"ש בייקר . כלי דם פופליטאלים תקינים . סיכום : סיבת ההפניה: ממצאים: כמתואר- ממליץ המשך בירור קליני רנטגני ולשקול בדיקה MRI ברך.

בדיקת העל-שמע מדגימה מה שניתן להרגיש ביד, כלומר שלפוחית באזור ראש השוקית ( פיבולה) . איפיון נוסף יושג בבדיקת בת"ם (MRI ) של הברך ?

מנהל פורום אורתופדיה