שבר מאמץ בשני מרפקים לילד בן 13

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/07/2018 | 18:51 | מאת: ע

בני בן 13 מתאמן בג'ודו והחלו לו לפני כחודשיים כאבים במרפק שמאל ואחר כך גם במרפק ימין רק בהתנגדות במהלך האימון. אורתופד מומחה בספורט בדק אותו ואבחן כי מדובר בשבר מאמץ במרפק. והמליץ על מנוחה של 3 חודשים בדקתי באינטרנט וזה מאד נדיר. האם יכולה להיות אבחנה אחרת? איך זה נגרם? האם זה יכול לחזור על עצמו? האם זה כרוני?

שבר מאמץ של האפיקונדיל הפנימי אצל בני הנעורים אינו כה נדיר . הוא שכיח יחסית בקרב שחקני "ביסבול " במיוחד אצל ה"זורק" . בשתי הידיים זה נדיר אך לא בלתי אפשרי. יכולה להיות אבחנה אחרת בשביל זה בודקים זה לא כרוני

מנהל פורום אורתופדיה