מרפק טניס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/03/2000 | 23:16 | מאת: דוד

מזה כשנה אני סובל מכאבים לא חזקים, אך מטרידים, באיזור צד המרפק. איני יכול לשנות את הרגלי ועיסוקי כדי לתת מנוחה לרקמה. כמו כן איני מעוניין לבצע ניתוח. בעת האחרונה אף התחלתי לחוש כאבים דומים גם בכתף הימנית. מהן הדרכים השמרניות לטיפול בבעיה זו?

דוד שלום, אם אכן הינך סובל מ"מרפק טניס" הרי שעליך להיאזר בסבלנות שכן מצב זה יכול להיות כרוני ולהימשך חודשים רבים. במרבית המקרים הבעיה בסופו של דבר נפתרת והכאב חולף. הטיפול השמרני נחלק למנוחה, שינוי ההרגלים (משחק עם רקטת טניס גדולה יותר עם חוטים רפויים יחסית - אם אתה משחק טניס...) טיפול בכאב על ידי תרופות נוגדות דלקת (וולטרן לדוגמא) פיזיותרפיה (אולטרא סאונד) וזריקות סטרואידים מקומיות. מומלץ שלא לקבל יותר משלוש זריקות. אני מקווה שתצליח לטפל בכאבים בהצלחה בדרכים שמרניות. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיה