שחיקת סחוס ארתרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/04/2018 | 17:41 | מאת: GAL

שלום רב אני בן 51 ספורטיבי.לאחר שהופיעו כאבים חזקים בברך שמאל(ללא מכה או טראומה) וכדורים לא הועילו הופניתי למיפוי ואח"כ לMRI ,שני אורתופדים שראו את הצלום והפענוח טענו שהסחוס שחוק משמעותית ושבמקרה שלי ארתרוסקופיה לא תהיה יעילה,המליצו על זריקת חומצה אלורנית שלא עזרה וטפול שמרני-הפחתת עומסים שנראה לי די בזבוז זמן ושלא נותן פתרון יעיל.האם ארתרוסקופיה יכולה באמת להזיק כפי שטענו?האם לא כדאי לראות בעיין מבפנים מה מצב הברך?האם יש פתרונות נוספים(קראתי קצת על הנעליים האפוסטרפיות,זריקה ביולוגית,שפעול תאי סחוס אבל לא התרשמתי שמשהו מכל אלו הוא יעיל כולל דעת אורתופדים) מה דעתך? בברכה

מחקרים בשנים האחרונות הראו כי אין תועלת של ממש בארתרוסקופיה לברך עם שינויים ניווניים מעל גיל 40 . ומה שלא מואיל- מזיק. הטיפול באפוס תרפיה היא יעיל למדי.

מנהל פורום אורתופדיה