פיענוח מיפוי עצמות שעשיתי ואני לא מבינה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/04/2018 | 23:10 | מאת: רונית

רציתי לדעת מה אומרות התשובות לבדיקת המיפוי עצמות מודגם ריכוז מוקדי בעוצמה בינונית בחולי l1 יכול להתאים לתמט של החוליה על רקע ניווני באבחנה מבדלת שבר אוסטאופורטי בתהליך איחוי תהליך אוסטאוארטרוטי קל בעמוד השידרה הצווארי התחתון ובאזור הלומבוסקרלי ללא ממצאים פתלוגיים נוספים בשלד כולל באזור הסימפטומטי במפרק הסקרואליאלי מצד שמאל כסיבה לכאביייתכן שמדובר בכאב קורן ממקור ספינלי הקשור לחוליות המותניות בסיכום: תהליך אוסטאובלסטי מוקדי בחוליה המותני l1 ללא ממצאים גרמיים מוקדיים נוספים בשלד ממצאים נוספים במיפוי כל גופי כנ"ל אודה לכם לתשובה

הממצא המשמעותי הוא קליטת יתר בחוליה מתנית ראשונה. זה יכול להגרם כתוצאה משבר של החוליה ( לדוגמא תמט על רקע של אוסטאופורוזיס או שבר פתולוגי

מנהל פורום אורתופדיה