קרע בשריר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/01/2003 | 23:01 | מאת: יודי

אני אצן למרחקים בינוניים , לפני שבועיים במהלך אימון באצטדיון , הרגשתי כאב חד (כמו דקירה) בחלק האוחורי של הארבע ראשי. המאמן וגם אורטופד טוענים שזה קרע בשריר. כיצד אני יכול להיות בטוח ? מה הטיפול הטוב ביותר ? מתי אפשר לחזור להתאמן איך וכמה ? והאם זהו נזק בלתי הפיך כמו בפגיעה ברצועות או שהנזק הפיך והמצב יחזור בדיוק לקדמותו ללא רגישויות במקום ? תודה מראש ומצטער על כל השאלות אני פשוט "צמא" לאינפורמציה וידע מה לעשות ומתי לחזור להתאמן כדי לא לפספס את מה שביניתי כבר בעמל רב.

אתה לא יכול להיות בטוח אבל אתה יכול לסמוך על הנסיון של המאמן והאורתופד במידה כמובן שהאחרון בדק אותך. אשר לשאלותיך האחרות התשובה היא תלוי .תלוי מה חומרת הנזק. במקרים רבים מותר לחזור לפעילותמיד אלא שזה כואב במקרים אחרים יש לנוח תקופה די ארוכה בכדי לאפשר התצטלקות טובה. במידה שהקרע אינו גדול מאד יש סיכוי טוב לחזור לפעילות מלאה .

מנהל פורום אורתופדיה