גמישות יתר?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/01/2003 | 23:48 | מאת: ערן

יש לי את היכולת לכופף את האצבעות לאחור בזווית של 90 מעלות. אני יכול לסובב את הרגל ב180 מעלות ולעמוד ישר אני יכול לסובב את היד 180 מעלות לשים את הרגל מעל הראש בעמידה או את 2 הרגלים בישיבה אני יכול לעשות עוד כל מיני דברים בסגנון. אני לא מכיר עוד אף אחד עם היכולת הזאת ויכול להיות שיש לי בעיה רפואית ? האם אני צריך להתיעץ ברופא?

ובכן הנך נער גומי. גמישותיתר אינה מחלה כשלעצמה אך במקריםמסויימים היא חלק ממחלה כמו מחלת אהלרס דנלוס או ארכנודקטילי לסוגיה(מחלת מרפן למשל ) . יש בעיותרפואיות מסויימות ההולכות עם גמישות יתר כמונטיה לנקיעות במפרקים מסויימים. ולבסוף אם אתה מרגיש טוב התרחק מרופאים.

מנהל פורום אורתופדיה