התעבות של הליגמנטום פבום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/02/2018 | 10:02 | מאת: רותי

מה הסכנה בהסרת הליגמנטון פבום?

הקישור הצהוב מחבר את הלוחיות של קשתות החוליות זו לזו כשהוא נמצא בצד הקדמי של לוחיות. בכדי לסיר אותו צריך להסיר את הלוחיות ( למינות) והרי לך ניתוח למינקטומיה שעושים כאשר יש היצרות של תעלת השדרה בכדי להסיר לחץ זה . הסכנה היא בסיבוכים שיכולים לקרות כמו פגיעה בשרשי עצבים, דימום , נזילה של נוזל שדרתי, חוסר יציבות בין החוליות זיהום וכו'

16/02/2018 | 18:07 | מאת: רותי

האם ישנה סכנה לשיתוק בגפיים התחתונות במקרה הכי גרוע?

נוכח שלל הנסיבות אי אפשר לשלול את האפשרות הנדירה הזאת

17/02/2018 | 14:23 | מאת: רותי

ואם לא עושים את הניתוח המצב יכול להגיע לאיבד השליטה על הסוגרים והמחריפה? ושוב תודה!

יכול

מנהל פורום אורתופדיה