תוצאות MRI כתף - חשד לכתף קפואה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/01/2018 | 08:32 | מאת: מיץ

שלום ד"ר, אחרי תקופה של כאבים קשים בכתף ימין שהחלו שבועיים לאחר נפילה בסקי (לא בטוח שיש קשר) חשד לכתף קפואה, קרע קטן אובחן באולטרסאונד. מטופלת בפיזותרפיה מספר חודשים עם שיפור משמעותי. בצעתי לאחרונה MRI ואשמח לדעת האם נראה aיש נזק שמצריך טיפול מעבר לשמרני, להלן התוצאות: ראש ההומרוס הודגם ללא עדות לשבר. גיד סוב-סקפולריס, אינפרה ספינטוס הודגם שמור. גיד סופרה ספינטוס הודגם מעט תפוח בצקתי - שינויים טנדינוטים ללא עדות לקרע. נוזל בכמות קטנה בבורסה סוב-אקרומיאל סוב-דלטואידית. נוזל בכתף בכמות קטנה - סינוביטיס. הרושם של פס קרע בין הסחוס ולברום באספקט קדמי עליון - לא ניתן לשלול שמדובר בפגיעה על שם SLAP. LHB הודגם המשכי בחריצו. נפח של השרירים שרוול הכתף המסובב הודגם שמור. מפרק אקרומיו קלביקולרי עם שינויים דגנרטיביים קלים. אקרומיון בעל צורה מסוג 2 תודה מראש, מיץ

ההחלטה איך ואם לטפל תלויה קודם כל במצבך הקליני. העובדה שמתחול לשינוי משמעותי לטובה היא רמז לכך שדי בטיפול שמרני. עם זאת אם תמשיכי לסבול ממחושים המהוים הפרעה תפקודית וגורמים לירידה באיכות חייך יהיה מקום לשקול טיפול ניתוחי

מנהל פורום אורתופדיה