ostoid osteoma

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/12/2002 | 14:43 | מאת: rocki

כבר 3 שנים כואבת לי הרגל. אחרי חצי שנה שכאבה לי הרגל פניתי לאורטופד, הוא אמר לי שאני סובל משבר מאמץ בעצם הפיאביה(שמאל). הוא אמר לי להימנע מכל פעילות ספורטיבית במשך חודשיים. נמנעתי וזה לא עזר. כעבור שנה שוב הלכתי לאורטופד אחר והוא אמר לי שאני סובל ממחלה בעצם שנקראת OSTOID OSTEOMA- שזאת מחלה שנמשכת שנים. מה זה המחלה הזאת? יש לה טיפול שיזרז את התהליך?

אוסטאואיד אוסטאומה הנה מחלה שנמניתבין המחלות הכמו גידוליות של העצם. בעצם מדובר על תגובה מוקדית של רקמתהעצם. התגובה נושאית אופי דלקתי מחד גיסא ואופי של יצור עצם מאידך גיסא. היא מגיבה היטב לתרופות כמו אספירין או תרופות אחרות נגד דלקת. היא נעלמת כעבור מספר שנים ולכן בדרך כלל לא מחכים - אלא אם כן אתה נהנה לסבול - ומרחיקים את מוקד המחלה בניתוח. .

מנהל פורום אורתופדיה