קרע ברצועה החיצונית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/12/2002 | 08:00 | מאת: דפנה

אצל בני החייל (חודשיים לפני שחרור) אובחן קרע ברצועה החיצונית של קרסול שמאל. כמו כן נאמר לו שיש לו "גמישות יתר במפרקים". הומלץ לו על ניתוח ובעקבותיו השבתה מפעילות גופנית ודריכה למשך 12 שבועות. הוא אדם אקטיבי מאד,חייל מצטיין, מאמן כדורסל מצטיין. האם ישנה אלטרנטיבה אחרת, חוץ מניתוח? האם ניתוח כזה מחייב הרדמה מלאה או איזורית? בנתיים קיבל סוג של מגן לרגל (שרוול פלסטי תומך,מלא אוויר). אם הענין קרה לו בזמן שירותו הצבאי, האם צה"ל אחראי לנושא,לניתוח, או לכל השלכה אפשרית-עתידית של הבעיה? תודה להתייחסותך.

שאלת האלטרנטיבה לניתוח צריכה להבחן לאור תולדות המחלה. אםמדבר במצב חדש הרי תקופה של3 חדשים של חבישת AIR CAST ( זה מה שיש לו )בלווי פיסיותרפיה אינטנסיבית יכולים להציע פתרון. ענייןנוסף לענות בו הוא מידת חוסר היציבות שלהקרסולבהשואה לקרסול השני. פגיעה שקרתה בעת השרות ובזמן פעילות השייכת לשרות - הצבא ובהמשך משרד הבטחון אחראים לה עד קץ הימים. . ההרדמה לניתוח היא ענין של החלטה של המרדים והמנותח.

מנהל פורום אורתופדיה