כאביםבאזור המפשעה (ניסוח השאלה בצורה יותר טובה)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/12/2002 | 22:17 | מאת: איתם

טוב אני אנסה לנסח את השאלה שלי בצורה יותר טובה. אני נוהג להתאמן בזמן האחרון באופן אינטנסיבי,(אני רץ למרחקים ארוכים). לפני שבוע התחילו לי כאבים במפשעה , בשעת מאמץ בעיקר, וזה בא לידי ביטוי בכך שקשה לי להרים את הרגל כלפי מעלה(למשל שאני עולה במדרגות). וגם כשאני הולך רגיל אני מרגיש בהפרעה שברגל. השאלה שלי היא : מה יש לי? זה יכול להיות אולי שקרעתי גיד או מתחתי אותו? נ.ב שאני מניח את היד על המפשעה וממשש (אולי אני ירגיש משהוא) אז אני מרגיש כאילו ווריד יצא קצת החוצה. אני ממש מיואש יש לי מבדקים לסיירת עוד שבועיים ואני לא יודע מה לעשות. טוב אני מקווה שהיבנתה עכשיו ותמליץ לי מה לעשות,או לפחות תגיד לי מה זה יכול להיות? תודה רבה.

כאב הנגרם בעת כיפוף אקטיבי של מפרק הירך סביר להניח שמקורו בשריר המתכווץ לשם ביצוע פעולה זאת. באים בחשבון בעיקר שני שרירים איליופסואס ורקטוס פמוריס. ניתן לבדוק זאת על ידיביצוע מתיחה של השריירם בתנועה ההפוכה מכיפוף המפרק דהיינו מתיחה אחורנית. אפשרות נוספת שצריך לחשוב עליה היא שבר מאמץ בצואר הירך למרות שכאן הייתי מצפה להופעת כאב דווקא בדריכה. לסיכום אנימציע לך לפנות לאורתופד ובנתיים לא לרוץ

מנהל פורום אורתופדיה