שברים בחוליות D12 ו-L5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/11/2017 | 16:27 | מאת: אורית

היי, עברתי תאונת דרכים לפני 4 חודשים בערך. כתוצאה מהתאונה נשברה חוליה D12 (שבר דחיסה), טופלתי על ידי חגורת גב ג`ואט למשך 3 חודשים. בבדיקת מיפוי עצמות 3 שבועות לאחר התאונה התגלו שברים בצלעות, בעצם בית החזה ובחוליה L5. הכאבים פחתו במשך הזמן אבל הכאב בגב לא פוסק וממש מגביל אותי. נשלחתי לעשות בדיקת MRI ואני מצרפת את התשובה. אני אשמח אם תוכל לעזור לי להבין את תוצאותיה. תודה רבה אורית

הקובץ אינו עולה נסי שנית

27/11/2017 | 20:59 | מאת: אורית

מנסה להעלות שוב אבל למקרה שלא מצליח אני מעתיקה את מה שמצוין ע"ג התוצאות : סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה הגבי: סיבת ההפניה: כאבים, לאחר שבר טראומטי. 1 .תמט קדמי בינוני וישן של גוף חוליה D12 עם הדגשה מתונה של קיפוזיס מקומי ועם יישור בשאר הקיפוזיס הגבי. התבלטות גרמית אחורית באספקט העליון של גוף החוליה מלווה אימפרסיה קלה של השק. 2 .אין רואים ממצאים ספינליים משמעותיים נוספים ובפרט: אין רואים לחץ על החוט או הפרעה למרקמו. אין רואים הפרעה מסננת במרקם הגרמי. 3 .בשולי הבדיקה הודגמו חלקית: רושם אפשרי להרחבה קלה של המערכת המאספת בכליות. קשר בתירואיד משמאל תודה רבה!

מנהל פורום אורתופדיה