שבר בשורש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/12/2002 | 10:58 | מאת: שלומי

היי יש לי שבר בשורש כף יד ימין כתוצאה מנפילה במשחק כדורסל, גובסתי ביד והנני כבר 4 וחצי שבועות עם גבס. רופא אורטופד שמטפל בי אמר לי שאני אמור להוריד את הגבס כעבור 4 שבועות אך הוא ממליץ לי להוריד כעבור שבוע נוסף ליתר בטחון, ורק אח"כ לעשות צילום . כמו כן בשבוע האחרון כל יום בערב בשעה קבועה (בסביבות 7 ) אני מרגיש שהיד מתנפחת לי מבעד לגבס ונעשית קרה מאוד ורק כעבור שעה וחצי הכאב חולף , והיא "חוזרת" לגודלה הרגיל. שאלותיי הן : 1. האם זה נורמלי שיש לי כאב כזה באופן קבוע ? האם קשור לקור/חום? 2. האם תקופה של 4.5 שבועות זה זמן מספיק להוריד את הגבס? (עליי לציין בצילומים קודמים שעשיתי עמדת העצמות היתה טובה.), והאם לא צריך לעשות צילום ורק אח"כ להוריד את הגבס? 3. מה השלב הבא לאחר הורדת הגבס ? תודה מראש שלומי

אין שום דבר נורמלי ביד עם גבס . נורמלי זה יד בלי גבס. הסיפור שלך על ההתנפחות בשעה קבועה הוא בהחלט מיוחד במינו אך לא נראה לי שהוא מצביע על בעיה של ממש. משך ההחלמה משבר הוא כ -4 3 חדשים מתוכם יש להיות בקיבוע 6-8 שבועות.

מנהל פורום אורתופדיה