כאבים עזים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/12/2002 | 16:07 | מאת: יפה

לכבוד ד''ר לב אל אסא ! אבי בן 59 הוא סובל משבר בקיבה ובמפשעה. מזה שנה אבי סובל מכאבים עזים ברגל שמתחילים מכף הרגל קרסול ושוק. אבי קיבל ארתופן ,ויוקס ,אלגוליזין וכל הכדורים לכאבים למינהם. הכדורים אינם עוזרים לו. חוץ מהשבר אבי אדם בריא. שאלתי האם הכאב נובע מהשבר או סיבה אחרת? על איזה בדיקות היית ממליץ כי הכאב הוא בלתי נסבל. האם יש אפשרות שהכאבים ברגל נובעים מבעיה אחרת בגוף? אנו כבר מיואשים ולא יודעים מה לעשות הרופא משפחה אומר שעליו לחיות עם הכאב לנצח למרות ששום בדיקה רפואית לא נעשתה הרי לא ייתכן שאדם צריך לסבול למשך כל חייו. בכבוד רב ותודה מראש מבקשת עזרה .יפה.

לדעתי התשובה שעל אביך לחיות עם הכאב לנצח היא בלתי מתקבלת על הדעת. רופא שאומר זאת חייב להסביר ולנמק אתאמירתו באופן שיהיה ברור ומובן עלסמךמה הוא מבסס את אמירתו. כאב הרגל אינו קשור לשבר המפשעה והקיבה. יכולות להיות מספר סיבות לכאב ברגל חל בהיצרות של כלי דם וכלה בלחץ על עצב בעמוד השדרה וכמובן בעיות מקומיות. אני מתפלא שלא פנית לאורתופד.

מנהל פורום אורתופדיה