ספינה ביפידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/12/2002 | 10:57 | מאת: עפרה

שלום, שמי עפרה ואני בת 28, לפני כחצי שנה התחלתי לסבול מכאבי צוואר קשים מלווים בבחילות בחולשה קשה ונימולות בידיים. לאחר הרבה בדיקות והשערות מרובות ביצעתי בדיקת צילום רנטגן ע"ש צווארי ונתגלה אצלי ספינה ביפידה בחוליה החמישית של הצוואר הופנתי מייג לנירוכירורג וכרגע אני צריכה לבצע מס' בדיקות שאלתי היא מאחר וטרם קיבלתי שום הסבר חד משמעי, א. מהיא ספינה ביפידה? ב. כיצד קורה דבר כזה פתאום בגיל 28? ג. מהן ההשלכות? אודה לך מאוד אם תוכל להמציא לי מעט מידע אשר יפיג את מערבולת השאלות אשר נוצרה לי במוח. תודה מראש, עפרה.

ספינה ביפידה הנה מום מלידה בקשת החוליה . זה יכול להיותמום קשה עם שיתוק שלהרגליים וגם פגיעה בראש או שיש מצב שנקרא ספנה ביפידה "סגורה" (OCCULTA ) שם אןי שום פגיעה נלוות. הפגם הוא פגםבאיחי במקום לקבל קשתמלאה מקבלים קשת שבשיאה בחלק אחרוי אין חיבור גרמי אלא חיבור סיבי על ידי רקמה רכה. ראיגם:http://www.spineuniverse.com/displayarticle.php/article234.html ספינה ביפידה בצואר היא נדירה מאד ולא ברור לי אם היא פתוחה או סגורה -במקרה שלך.

מנהל פורום אורתופדיה