כאבי מפשעה לאחר סקוואט

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/08/2017 | 09:35 | מאת: מתאמן

שלום, מזה כמה שבועות שאני עובד על תרגיל סקוואט בעמידה רחבה עם ישיבה לאחור על קופסא (האימון כולל מוט עם משקל על הגב) במטרה לעבוד על ה Posterior Chain, על כוח מתפרץ ועוד. אחרי כמה אימונים בודדים התחלתי להרגיש אי נוחות באיזור המפשעה (בחיבור הפנימי - קדמי) של ירך שמאל וגם של ימין. בדקתי ומצאתי שאנשים עם מבנה אגן מסויים יכולים לקבל כאבים במכווצי הירך או צביטה במפרק הירך מסקוואט רחב (במיוחד כשהסקוואט נעשה על קופסא נמוכה וגורם למתיחה בשרירים המקרבים והמכווצים של הירך). לכן החלטתי לשמוע לעצה שקיבלתי, העלתי זמנית את גובה הקופסא, הורדתי מהמשקל על המוט, בחרתי עמידה פחות רחבה (אך עדיין מעט רחבה מסקוואט רגיל), התחלתי לחזק את מקרבי ומרחיקי הירך, הוספתי חימום ספציפי בשבילם ומעט מתיחות ומסאז'. הכאבים אכן פחתו (לא נעלמו), ואחרי כמה פעמים החלטתי לאט לאט להוריד את גובה הקופסא כי חשבתי שחיזוק וגמישות השרירים משתפרת ושהם יוכלו לעמוד בזה (אך עשיתי טעות והשארתי את אותו משקל במקום להפחית ממנו). אתמול הרגשתי כאבים חזקים במיוחד באותו איזור תוך כדי התרגיל והפסקתי את האימון באמצע. כשחזרתי הביתה ניסיתי להבין בגיד של איזה שריר מדובר אם בכלל, אז ניסיתי לדחוף רגל ישרה בעמידה נגד הקיר בכל כיוון, ולא היו כאבים כשעשיתי קירוב או הרחקה וגם לא בפשיטה בירך, רק כאשר דחפתי את הרגל קדימה (כפיפה בירך) הרגשתי את הכאבים. כאשר אני שוכב ומנסה להרים רגל ישרה למעלה אני מרגיש את הכאבים. כשהברך כפופה ואני מנסה לעשות את אותה התנועה, יש פעמים שאני מרגיש את הכאבים (אך לא באותה רמה) ויש פעמים שלא כל כך. כשאני לוחץ על איזור החיבור הכאבים מאוד חזקים. הבנתי שכנראה מדובר או בחיבור של ה Illiopsoas לירך (יכול להיות שהשריר הזה חלש אצלי ביחס לאחרים ו/או חסר גמישות ותנועתיות?) , או שמדובר בצביטה במפרק הירך (למרות שבמקרה הזה אני לא יודע אם הייתי יכול להרגיש את הכאבים רק מלחיצה שטחית על האיזור). אני לא יודע אם מדובר בצביטה או בדלקת גידים או שזה בכלל משהו אחר. יכול להיות שזה הכיוון? מה ניתן לעשות כרגע, איך לטפל? תודה

אינני מסוגל להתחבר לעולם המושגים שלך . למה שלא תפנה לבדיקת אורתופד

מנהל פורום אורתופדיה