כאבים בירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/12/2002 | 17:23 | מאת: מירה

אני סובלת בזה חצי שנה מבכאבים בעכוז ימין ובירך ימין. הכאב קורה רק בעקבות ישיבה. ככל שהמושב שאני יושבת עליו קשה יותר עצמת הכאבים גבוהה יותר.האורטופד אבחן בצילומי אגן ועמוד שדרה מותני שחיקת מפרקים קלה. עברתי סדרה של פיזיוטרפיה גלים קצרים ואלקטרדות שלא הועילה כלל. אני חייבת לציין שאין לי כלל כאבים בתנועה אלא רק בישיבה. מה יכול להיות מקור הכאב? המון תודה

מקור הכאב יכול להיות: 1 . לחץ על שרש של חוט השדרה או עצב הנוצר מהתמזגות מספר שרשים. הלחץ יכול להיות בתוך עמוד השדרה או מחוצה לו לאורך מהלך העצב ( הגיד הנשה או סכיאטיקוס) . 2 . מקור אפשרי אחר הנו המפרקים האחוריים שבין החוליות ( ידועים גם כמפרקי שטחות או מפרקים פצטריים -FACET JOINT ) . 3. המפרק שבין עצם הכסל לעצם הצולב ( מפרק סקרואיליאקלי ). 4 . הבורסה הטרוכנטרית 5. גבשושית עצם הבושת (איסכיום ) .

15/12/2002 | 19:38 | מאת: מירה

תודה עבור התשובה המפורטת. אילו בדיקות עלי לבצע כדי לברר את מקור הכאב? האם יש פתרון לכאב מסוג זה? המון תודה מירה

מנהל פורום אורתופדיה