השפעות לאורך זמן על הרגליים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/07/2017 | 13:27 | מאת: לילינקה

שלום רב ד"ר נכבד, מה הם ההשפעות לאורך זמן, על הרגליים לאחר ניתוח קרע במיניסקוס [(ניתוח מניסקומיה ברך ימין) בוצע כריתה חלקית והוצאת בקת הנדל וקונדרופטי לטרל קונדיל] (אגב, ישנה גם בעיה במינסקוס ברגל שמאל ומטופל כבר שנה בצורה שמרנית) תודה רבה מראש על תשובתך והנחיותיך, והתייחסותך גם לרגל שמאל.

קרע במניסקוס ומצב הברך לאחר ניתוח הנם גורמי סיכון להתפתחות אוסטאוארתריטיס של הברך - זה נכון לשתי הברכיים.

16/07/2017 | 17:44 | מאת: לילינקה

ד"ר אסא לב-אל הנכבד, תודה על תשובתך המהירה. אשמח לדעת כיצד לטפל על מנת להקטין/למתן את הסיכון להתפתחות אוסטאואתריטיס של הברך. האם ישנו תוסף תזונה שעדיף לקחת? פעילות גופנית ספציפית (יוגה/ פילטיס/ חדר כושר) מה עדיף? או משהו אחר שאני לא מעלה על דעתי כרגע. תודה רבה לך על התייחסותך לשאלות

גורם הסיכון הגדול ביותר להתפתחות אוסטאוארתריטיס הנו משקל יתר . חיזוק שרירי הירך ( מישירי ברך ומכופפיו ) תורם ליציבות הברך ומאיט תהליכי שחיקה. שמיר הל עגמישות גם היא תורמת אשר ל"תוספי מזון" תרומתם אינה מובהקת

מנהל פורום אורתופדיה