STICKLER SYNDROME

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/12/2002 | 16:37 | מאת: RC

בני נולד עם חיך שסוע נבדק גנטית ללא ממצא גנטי בכרומוזום 22 כך שבעית החיך היא לא גנטית וגם מבנה KRYOTYPE תקין. איזה בעיות אורטופדיות אם בכלל מאופינות אצל ילדים עם חיך שסוע? האם סטיקלר סינדרום זה מחייב שיהיה?

אני לא יודע הרבה על חיך שסוע אך במרבית המקרים של חי שסוע אין בעיות אורתופדיות מיוחדות אלא אם כן מדובר בחיך שסוע סינדרומטי כגון במקרה של תסמונת דאון או ון דר וודה. תסמונת סטיקלר היא פי 10-15 יותר נדירה מחיך שסוע.

מנהל פורום אורתופדיה