פציעת ספורט מתמשכת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/12/2002 | 12:28 | מאת: טמיר

יש לי קרע ברצועה צולבת בברך מזה שנתיים, ואני נוקע אותה שוב ושוב גם אחרי מנוחה של חודשים ואחרי אימונים לשרירים ברגל הפגועה. שאלתי היא מה האפשריות לניתוחי שיחזור, אחוזי הצלחה, וכמה עניין הכסף בא לידי ביטוי בטיב הניתוח.

10/12/2002 | 16:40 | מאת: שלי

טמיר כתב/ה: > > יש לי קרע ברצועה צולבת קדמית בברך , ואני נוקעת אותה שוב ושוב > גם אחרי מנוחה של חודשים ואחרי אימונים לשרירים ברגל הפגועה. > שאלתי היא מה האפשריות לניתוחי שיחזור, אחוזי הצלחה, וכמה עניין > הכסף בא לידי ביטוי בטיב הניתוח.

10/12/2002 | 16:42 | מאת: שלי

שלי כתב/ה: > > > > יש לי קרע ברצועה צולבת קדמית בברך , ואני נוקעת אותה שוב ושוב > > גם אחרי מנוחה של 3 חודשים ואחרי אימונים לשרירים ברגל הפגועה. > > שאלתי היא מה האפשריות לניתוחי שיחזור, אחוזי הצלחה, וכמה עניין > > הכסף בא לידי ביטוי בטיב הניתוח. > >

10/12/2002 | 16:50 | מאת: שלי

10/12/2002 | 16:53 | מאת: שלי

שלי כתב/ה: > > טמיר כתב/ה: > > > > יש לי קרע ברצועה צולבת קדמית בברך , ואני נוקעת אותה שוב ושוב > > גם אחרי מנוחה של חודשים ואחרי אימונים לשרירים ברגל הפגועה. > > שאלתי היא מה האפשריות לניתוחי שיחזור, אחוזי הצלחה, וכמה עניין > > הכסף בא לידי ביטוי בטיב הניתוח. > >

10/12/2002 | 16:56 | מאת: שלי

שלי כתב/ה: > > : > > > > יש לי קרע ברצועה צולבת קדמית בברך , ואני נוקעת אותה שוב ושוב > > גם אחרי מנוחה של 3 חודשים ואחרי אימונים לשרירים ברגל הפגועה. > > שאלתי היא מה האפשריות לניתוחי שיחזור, אחוזי הצלחה, וכמה עניין > > הכסף בא לידי ביטוי בטיב הניתוח. > >

כיום יש שתי שיטות עקריות לשחזור קישור צולב קדמי. האחת מבוססת על שימוש בחלק מן הגיד של הפיקה והשניה מבוססת על שימוש בגיד מן השרירים המכופפים את הברך. ההצלחה היא כדי 80% . לעניין שאלת הכסף אין לי דעה.

מנהל פורום אורתופדיה