אולטרא סאונד כתף - פענוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/06/2017 | 11:58 | מאת: דרור

שלום רב , עקב כאבים בזרועות לעיד הכתפיים עברתי אולטרא סאונד ולהלן התוצאות , פענוח רדיולוג: כתף ימין: לא הודגם נוזל מסביב לגיד הבייספס. לא הודגם נוזל בתוך בורסה תת דלתואיד. הודגמה אי סדירות קלה בגיד הסופרהספינטוס, במצב IR באיזור כניסה לראש הזרוע הודגם מוקד היפואקואי ברוחב כ-3 ממ המתאים לקרע חלקי זעיר, הודגמו הסתיידויות זעירות. לא הודגם נוזל פתולוגי ב- RC. לא הודגמה צביטה באבדוקציה. כתף שמאל: לא הודגם נוזל מסביב לגיד הבייספס. לא הודגם נוזל בתוך בורסה תת דלתואיד. הודגמה אי סדירות קשה בגיד הסופרהספינטוס בעיקר בחלקו הפנימי. במצב IR באיזור כניסה לראש הזרוע הודגמו שני מוקדים היפואקואי ברוחב כ-4 ממ וכ-2 ממ - המתאים לקרעים חלקיים זעירים, הודגמו הסתיידויות קטנות. בכניסת RC לראש הזרוע הודגמה אי סדירות בראש הזרוע . לא הודגם או נוזל פתולוגי ב- RC. לא הודגמה צביטה באבדוקציה. רציתי לדעת את דעתכם על התוצאות, תודה מראש ,

שינויים ניוונים בעיקר בגיד הסופראספינטוס יותר משמאל.

11/06/2017 | 14:23 | מאת: דרור

הי ד"ר , תודה על תשובתך המהירה , מה זה אומר שינויים ניווניים ? באולטראסאונד רשום קרע בגיד , האם נותן להצליח בטיפול עם טיופל שמרני? אודה על תשובתך , דרור

24/01/2019 | 13:15 | מאת: ר.ד

שלום. אני סובל מכאבים חזקים שהתחילו באזור כתף אחורי שמאלי ועכשיו עברו הלאזור הכתך וצוואר משמאל עברתי בדיקת us ממצאי us כתף שינויים קלים בגיד הסופראספינטוס אני נוטל ארקוקסיה וזלדיאר ולא צרגיש שינוי כלשהו

מנהל פורום אורתופדיה