שאלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/12/2002 | 01:29 | מאת: שימי

אני כחודשיים לאחר תאונת דרכים וסובל מבלט ב L4-5טופלתי בויוקס ומאחר שאני לא מצליח להרדם בלילות גם בכדורי שינה כעת החליף לי הרופא לנרות וולטרן והמשך כדורי שינה לא עוזר לי ומה אוכל לעשות עם הלילות אם אני לא לוקח כדורי שינה אני לא יכול להרדם מכאבים ומתנוחה נכונה מה אתה מציע מהמיואש

הנקודה שחשוב שתבין היא שסבלך כולל כאב ואולי מחושים נוספים שאינך מפרט . אבל אינך סובל מבלט של דיסק. אתה מניח שהסיבה לכאב היא בלט של דיסק (L4-5 ) אבל עליך לדעת שבלט של דיסק מוצאים ב50% מבני האדם שאין להם כאב . במילים אחרות מחלתך היא " כאב גב" הסיבה לה יכולה אמנם להיות מחלה של דיסקוס אך לא בהכרח. אם הטיפול עד כה לא הוכיח אתעצמו צריך לעשות בחינה מחדש של האבחנה ולטפל בהתאם . יש דרכי טיפול רבות לכאב גב תחתון והכי חשוב לדעת שבמרבית המקרים הכאב חולף מאליו וכל מה שצריך זה סבלנות.

מנהל פורום אורתופדיה