כאבי רגליים בזמן הליכה מהירה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/04/2017 | 15:21 | מאת: שיר

גיל 33. בזמן הליכה מהירה (לא מדי) אחרי מספר דקות מתחילים כאבים חזקים ברגליים התחתונות (מתחת לברך לכל האורך עד כף הרגל), מרגיש כמו כאב בעצם ואז ממש לא מצליחה להמשיך את ההליכה אז אני מאטה עד להליכה ממש איטית. יש לציין שזה לא קורה כל הזמן ולפעמים זה עובר ואני ממשיכה כרגיל הליכה של 40 דקות אבל בחלק מהפעמים אחרי 5-7 דקות זה מתחיל. השאלה שלי אם זה שריר או באמת בעצמות (בשתי הרגליים) ואיך אפשר לטפל בזה כדי להמשיך ללכת?

נוכח גילך הצעיר אין מדובר קרוב לודאי בחסימת כלי דם אלא באחד מן השניים: 1. מה שנקרא SHIN SPLINTS כאן הכאב מקורו בחיבור השרירם לעצם 2. תיסמונת מדור כרונית והכוונה לעלית לחץ עקב זרימת דם מוגברת בתוך המדור השרירי הקדמי. הטיפול ב 1. הנו פיסיותרפי בעיקרו ומבוסס על מנוחה, מתיחות וTAPPING ב-2 המצב יותר מסובך והוא דורש לעיתים קרובות ניתוח התיעצי עם אורתופד

מנהל פורום אורתופדיה