שבר בשרש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/12/2002 | 10:31 | מאת: דלילה

לאורטופד שלום! אני בת 64 לפני כחדשיים שברתי את ידי הימנית ליד המפרק. גיבסו את ידי וכל החודש עד הורדת הגבס היו לי כאבי תופת. הייתי בביקורת ונאמר לי יהיה בסדר. עכשיו לאחר חודש מיום הורדת הגבס- הכאבים נמשכים. היד עקומה. ואני עושה פזיוטרפיה בכאב רב. שתי אצבעות רדומות. [האגודל והאצבע.] שאלתי : האם כדאי לעשות ניתוח לישור כף היד. גם כדי להשיג תנועה מלאה, וגם לאסטטיקה. [העבודה שלי היא בשתי ידים- אומנית] וגם כדי להפיג את הכאבים. וכן לשחרר את העצב של שתי האצבעות. אבקש יעוצך! תודה דלילה.

איני יודע עד כמה חמור העווג (דפורמציה ) בקצה האמה שלך כך שאני מתקשה לנקוט עמדה לגבי ניתוח לישור היד אך כעקרון איני ממליץ על ניתוח זהשכן התוצאה התפקודית יכולה להיות גרועה. אני כן ממליץ לבצע ניתוח לשחרר את העצב הכלוא בתעלת כף היד.

מנהל פורום אורתופדיה